Amer Kabbani (cia 104º)

La companyia 104º es un racó d’intimitat per la experimentació i la creació, on es cerca, d’alguna manera, trobar-se a un mateix. Hi ha gent que fa yoga o meditació i d’altres generen companyies minimalistes. La companyia la composa principalment Amer Kabbani Fernandez, portor i entusiasta de la direcció escènica i les formes de les arts en viu. Rebuscar, repensar, refer, indagar en allò que va més enllà dels objectes i els cossos són aspectes que motiven per formar aquesta zona entre la ignorància i el saber fer.
Amer Kabbani es rodeja de Ivan Tomasevich, un apassionat de les titlles, la il·luminació, la música i l’anàlisi crític de les arts en viu. Entre ells, les converses i la recerca esdevé un joc, on el que importa es el regal que es farà a qui es deuen, el públic i a ells mateixos. Per compartir tot allò creat, reben l’ajuda d’Alina Ventura, qui s’encarrega de la difusió de la primera peça de la Cia 104º. És fundadora de la Maleta dels Espectacles i porta molts anys permeten que el circ, entre d’altres arts, viatgin per tot el món. La seva capacitat de gestió i sensibilitat artística fan que tot prengui sentit i que el públic pugui completar allò que s’ha creat.
Tots tres ja han treballat junts en el projecte anterior anomenat ENVÀ, de la companyia Amer i Àfrica Circ cia. amb la que van girar per tota Europa. En Amer va treballar durant 9 anys amb la seva àgil Àfrica Llorens, amb la que ha crescut molt a nivell humà i a nivell artístic, i li ha permès poder afrontar aquest nou repte en solitari, però molt ben acompanyat.

Espectacles de la companyia

RUNA

Solo íntim de circ.

Runa. Restes. Història. Construcció. Destrucció. Records que queden oblidats. Síria. Arrels. Mort. Vida. Identitat.
Un espai alliberat on el cos, l’objecte i el so dialoguen per retrobar-se amb aquella part de cada un de nosaltres que queda oblidada, s’enyora, s’estima, es desestima i es difumina. L’obra qüestiona els límits interns així com l’absurditat de les fronteres territorials i els conflictes humans.