HOTEL iOCANDI

La companyia Hotel iocandi neix a principis de l’any 2012, quan el Tomeu Amer i la Griselda Juncà ens retrobem a Barcelona. D’aquest encontre i de les ganes mútues de fusionar les nostres dèries i les nostres disciplines de circ, neix la peça curta Esquerdes, seleccionada pel projecte Camins Emergents 2013. A la primavera del 2014 s’afegeix al projecte la cantant i contrabaixista Joana Gomila i els tres emprenem la creació de la versió llarga d’Esquerdes, estrenada el maig de 2015 a la Fira Trapezi de Reus. Des d’aleshores, l’espectacle s’ha pogut veure en molts festivals, ciutats i pobles arreu de Catalunya, Espanya, Europa i Àsia. Esquerdes va ser guardonat amb el Premi Zirkolika 2015 com a Millor Espectacle i Premi ATAPIB 2015 a Millor Intèrpret..

El 2019 la companyia crea Peix, estrenat a Fira Tàrrega, on rep el  Premi Moritz de FiraTàrrega a la millor estrena d’arts de carrer 2019.

La companyia forma part del Col.lectiu La Persiana i també ha participat a l’espectacle Invisibles, XXI Circ d’Hivern de l’Ateneu Popular de 9Barris i a Rakkaus, Circ d’Hivern 2018 a Helsinki, Finlàndia.

 

Espectacles de la companyia

ESQUERDES

ESQUERDES és un espectacle de circ que combina l’escala d’equilibris, els elements aeris i la música a través de tres cossos en moviment en un joc d’estira i arronsa entre el desig i la fugida.

Què passa quan algú irromp en un espai per primer cop? Com ens transforma o ens consola la presència dels altres? Què hi queda, de nosaltres, als espais on hem viscut?

Continuar llegint…

PEIX

Segona producció d’aquesta companyia que presenta un solo de petit-mitjà format basat en el circ i el pallasso. Una reflexió, des de la poètica de l’absurd, sobre la mallorquinitat, sobre l’impacte del turisme, sobre la lluita de poders, sobre la buidor, el silenci i la solitud davant la immensitat, sobre la ridiculesa de ser grans i l’enyorança de ser petits. Un viatge metafòric cap a les profunditats humanes per buscar allò que ens fa continuar nedant, buscant, remant tot i la magnitud i la força imprevisible i sempre sorprenent de les onades.

Continuar llegint…