cia. eLe

La companyia eLe neix l’any 2014 a Barcelona de la trobada entre  Marta Lorente i Raquel Batet al Taller de Marionetas de Pepe Otal amb la inquietud d’explorar noves formes d’expressió a través de les marionetes.
Després d’una primera trobada amb “Si te contara…” creen “Roulettes” l’espectacle que les ha portat arreu del món i que consolida el llenguatge comú i tant característic de la companyia. Ara, amb “L’Extraordinària” s’han endinsat en una creació més llarga on segueixen treballant amb la quotidianitat des d’un lloc sensible i ple de detalls.

Han actuat al Festival Art’inrua en Tomar (Portugal), MIMMOS (Portugal), MiMa-França, FIT Gavà, Mostra de titelles del Tibidabo de Barcelona, Festival Sense Portes d’Argentona, Scenica Festival de Sicilia (Itàlia), Festival Títeres Barañain, Festival de Salillas a Huesca, Píndoles a Tona, MAF Muestra Internacional de Artes Fantásticas de Santander, Pflasterzauber (Alemàny)a, FOF Figura OffidaFestival d’Offida (Itàlia), Pflasterspektakel International Street Performance Festival a Linz (Àustria), Passage Festival (Suècia i Dinamarca), FIMO Festival Internacional de Marioneta de Ovar (Portugal), Festival Saperlipopette de Montpellier (França), Titirimundi de Segovia, Festival Méli Mélo de Céstas (França), 21ª edição de Marionetas na Cidade a Alcobaça (Portugal), International Street Art Festival Kulturpflaster (Alemànya), Schloss-Spektakel 2018  aBraunschweig (Alemànya), Pegasus Family (Suècia), International Puppetbuskersfestival a Gant ( Bèlgica), Festival PannOpticum (Austria), entre altres.

RAQUEL BATET

Comença en el món de la dansa i entra en contacte amb el de les marionetes a través de l’associació i companyia Marionetes Nòmades que, més enllà de portar el seu espectacle per festivals de tot el món, realitzen també gires de caràcter social a Burkina Faso o Haití, on ella a manipula les primeres marionetes. Després d’aquestes experiències decideix quedar-se a Barcelona per focalitzar-se en aquest món fantàstic i treballar amb la Marta en noves creacions.

MARTA LORENTE
El seu primer contacte amb les arts escèniques és a l’Ateneu Popular de 9 Barris treballant tècniques aèries fins que a començaments del 2011 descobreix el món de les marionetes. Des de llavors ha donat vida a diversos projectes tant individuals com col·lectius; per exemple La Marginatta o Laboratorio Titirinante. S’especialitza en la construcció d’escenografia de al costat de Vicente Martinez. Actualment, segueix treballant amb la Raquel en  noves creacions.

Espectacles de la companyia

L ‘ Extraordinària

Si tens més de 65 anys, ja no estas per ximpleries i busques un lloc agradable on viure com et doni la gana… Enhorabona! Has trobat el teu lloc

Espectacle de titelles de fil amb ànima.

Continuar llegint…