HOTEL iOCANDI

Hotel iocandi neix a principis de l’any 2012, quan el Tomeu Amer i la Griselda Juncà es retroben després d’haver finalitzat la seva etapa de formació a l’Escola de Circ Rogelio Rivel i després d’haver emprès altres projectes (el Tomeu amb la companyia Trifaldó i la Griselda acabant la seva formació en trapezi fix a The Circus Space a Londres).

D’aquest primer encontre neix la peça curta Esquerdes, seleccionada pel projecte Camins Emergents 2013-2014 i amb la qual han actuat a múltiples festivals a Catalunya, Espanya, França i Itàlia (Trapezi Reus, MAC Arts de Carrer, Européenne de cirque de Toulouse, Bilboko Kalealdia, Curtcirckit, Kaldearte Vitoria, Festival Brocante, Mercat de les Flors… entre d’altres).

A principis del 2013 s’afegeix al projecte la cantant Joana Gomila i tots tres emprenen la creació de la versió llarga d’Esquerdes, estrenada l’octubre del 2014 al Festival Escena Poblenou de Barcelona.

Durant el 2015 actuen a Trapezi Reus, Festival Circada Sevilla, Curtcirckit, Casa Elizalde, Fira del Circ al carrer La Bisbal, Festival Mirabilia Fossano… entre altres.

La companyia ha estat guardonada amb el Premi Zirkolika 2014 com a Millor Companyia Novell, Premi Zirkolika 2015 com a Millor Espectacle, i Premi ATAPIB 2015 a Millor Intèrpret.

Espectacles de la companyia

ESQUERDES

ESQUERDES és un espectacle de circ que combina l’escala d’equilibris, els elements aeris i la música a través de tres cossos en moviment en un joc d’estira i arronsa entre el desig i la fugida.

Què passa quan algú irromp en un espai per primer cop? Com ens transforma o ens consola la presència dels altres? Què hi queda, de nosaltres, als espais on hem viscut?

Continuar llegint…

PEIX

Segona producció d’aquesta companyia que presenta un solo de petit-mitjà format basat en el circ i el pallasso. Una reflexió, des de la poètica de l’absurd, sobre la mallorquinitat, sobre l’impacte del turisme, sobre la lluita de poders, sobre la buidor, el silenci i la solitud davant la immensitat, sobre la ridiculesa de ser grans i l’enyorança de ser petits. Un viatge metafòric cap a les profunditats humanes per buscar allò que ens fa continuar nedant, buscant, remant tot i la magnitud i la força imprevisible i sempre sorprenent de les onades.

Continuar llegint…